tisdag 7 april 2015

Varför använder alla restauranger så mkt salt?


En sak jag förundras över är att förhållandevis välrenomerade restauranger här i stan använder på tok för mkt salt i sin mat och jag fattar bara inte varför!

När jag äter god mat vill jag ju att de naturliga smakerna ska harmonisera naturligt med varandra och Chablin eller Amaronen som jag dricker till maten!

Då de envisas att salta sönder maten så lägger sej saltet som en blöt filt över hela anrättningen och dödar alla smaker.

Sista månaden har jag ätit på två uppsala restauranger jag har valt att kalla "Villiga Anita" och "SALT SALT"

Villiga Anita har ryktet att va uppsalas i särklass exklusivaste restaurang sen Wermlandskällaren la ner. På Villiga Anita är det inte lika illa som på SALT SALT! Överlag är det faktiskt riktigt bra mat inredning och personal på Villiga Anita, får de bara bukt på saltet så är det top notch!

Lite väl salt böckling majonäs till löjrommen och till Ren Huvudrätten va alla tillbehör utöver Renen och såsen för salta men inte alls lika illa som SALT SALT, där är det rent hårresande!
Skall tilläggas att renen va perfekt tillagad Gordon Ramsey hade jublat!

SALT SALT har successivt blivit sämre med åren, personal som röker nära entrén! Kypare och Kockar som tuggar i sidled samt ser allmänt sunkiga och ovårdade ut! Man kan ju spekulera i huruvida orsaken till sidledstuggandet också ligger bakom det faktum att kockarnas smaklökar är dövade och de således saltar till förbannelse!

Överlag har SALT SALT en bra meny och deras efterrätter har alltid varit en klass för sej då jag ätit där.

1 kommentar:

  1. Kontra med en stor sked socker bara så är det inget problem...

    SvaraRadera